Čokolada je, čini se, jako dobra za zdravlje i pomaže da živite duže. Istraživanje je otkrilo da čokoladica, ako se jede uz dodatak cinka, aktivira spoj koji usporava starenje, piše "MailOnline".
Ako volite da zamrzavate hranu ili da je čuvate u frižideru, možda će vam dobro doći informacije o tome šta se može zamrznuti i koliko dugo, a da se kvalitet hrane ne dovede u pitanje, piše Večernji.hr
Mari Pol Benasi, direktorka Glavne uprave za pravosuđe i zaštitu potrošača pri Evropskoj komisiji, na okruglom stolu o pravima potrošača u Zagrebu, rekla je da su razlike u kvalitetu Nutele rezultat različitih recepata u proizvodnji, kao i tradicije i ukusa potrošača.
Prema podacima dobijenim najnovijim istraživanjem, topla kafa u sebi sadrži znatno više antioksidanasa u odnosu na hladnu, a samim tim je i dosta zdravija.
Novo istraživanje pokazalo je da su ljudi koristili kakao u Južnoj Americi pre 5.400 godina, što je znatno više nego što se dosad mislilo o upotrebi biljke od koje se sada najviše pravi čokolada.
Globalno zagrevanje bi moglo dovesti do toga da neke od životnih radosti poput kafe, čokolade, vina i piva postanu teže dostupne i skuplje, navode naučnici.
Ako ste pravi gurman i ako ste spremni na kulinarske eksperimente, probajte da napravite sendvič od dva krajnje neobična sastojka - kikiriki putera i majoneza.