Verovatno ste više puta posle dugog radnog dana svratili do najbliže prodavnice po namirnice, i tamo zatekli nesagledive redove i gužvu - jer su, izgleda, svi razmišljali kao vi.
En Ridon je specijalista za poslastice, a na svom Jutjub kanalu deli recepte i savete u pripremi najlepših slatkiša. Često se prihvati izazova da stvori nešto neobično i jedinstveno, ali ipak dostupno običnom čoveku u kuhinji.
Novoformirani sindikat proizvođača suvlakija iz Atine objavio je da bi cena suvlakija, tradicionalnog jela "za poneti" koje vole i turisti i lokalci u Grčkoj, mogla da ode na tri evra zbog povećanja cene svinjskog mesa u svetu.
Čak i pojedinci jake volje nisu u stanju da pojedu samo jedan čips. Iako su visoki sadržaj soli i masnoća u grickalicama neodoljivi, istraživači su otkrili još jedan razlog zbog kojeg je tako lako pojesti kesicu čipsa, grisina, smokija...
Uprkos insistiranju medija, Ferero još nije objavio informaciju šta je kompaniju nateralo da zaustavi proizvodnju nutele u svojoj najvećoj fabrici u Francuskoj.
Slovenački distributer brze hrane specijalizovan za sendviče iskoristio je aktuelnu političku aferu koja je dovela do iznuđene ostavke jednog poslanika u parlamentu i na tržište plasirao sendvič "zastupnik".
Kompanija "Ferero" ponovo je pokrenula proizvodnju u najvećoj svetskog fabrici "Nutele" u Normandiji, nakon pet dana obustave rada zbog sumnji vezanih za kvalitet proizvoda, objavljeno je na internet stranici italijanskog konditorskog diva.
Prema studiji iz 2017. godine, ljudi koji često jedu brzu hranu imaju 51 veći procenat da razviju neki oblik depresije u poređenju sa onima koji ne jedu hamburgere, hot dog ili picu.
"Volfgat", mali restoran u zabačenom delu Južne Afrike, proglašen je u Parizu za "restoran godine" u izboru Nagrade svetskih restorana, nove gastronomske klasifikacije koja teži promovisanju diverziteta na međunarodnoj gastronomskoj sceni.
Flaša piva, pronađena u brodskoj olupini staroj 133 godine, mogla bi da sadrži kvasac koji se može iskoristiti za izradu nove vrste piva, pišu američki mediji.
Do sada je bilo uvreženo mišljenje da vas jedna jabuka dnevno može držati daleko od lekara. No, zapanjujuća je činjenica da ovaj plod koji jača imunitet ne bi trebalo jesti u bilo koje doba dana, a za takvu preporuku postoje i konkretni razlozi.
Proizvodnja maslinovog ulja u Italiji pala je za 57 odsto 2018. godine zbog klimatskih uslova, što prošlu godinu čini jednom od najgorih do sada zabeleženih.
Evropski naučnici preispitali su uvreženo verovanje da je bolje prvo piti slabija alkoholna pića pa tek tada preći na žestoka i utvrdili su da redosled pića nema nikakvog uticaja na mamurluk.